Select your language

ДОБРЕДОЈДОВТЕ

ВО ЗЕЛЕНИНСТИТУТ

4
ЦЕЛИ

Image
ЗЕЛЕНИ ПОЛИТИКИ
ЗЕЛЕНА ЕКОНОМИЈА
УЧЕСТВО НА ГРАЃАНИТЕ
Демократија, човекови права, владеење на правото
Image

ГРИЖИ

Се грижиме и нудиме еколошко одржливи концепти за проблемите во животната средина во повеќе области: клима, загадување, отпад, рударство, урбанизам. Инсистираме на зелена економија со обновлива енергија, паметни градови, органска храна, еко-туризам. Се бориме против корупција во екологијата, со јакнење и граѓански надзор на инспекторатите за животна средина и други институции.

ВЕСТИ

Image
Image
Image

We are Hiring! Extended Deadline 22 of May

We are hiring a team of experts based on the needs of the project “Struga & Pogradec for promoting tourism and cultural heritage - COOLTOUR”. This is a 3-year cross-border project funded by the Cross-border Programme the Republic of North Macedonia - Republic of Albania under the Instrument of Pre-accession Assistance (IPA II) allocations for 2018 – 2020 (Reference: EuropeAid/170339/DD/ACT/MK). Project Partners, besides the leader, Municipality of Struga (North Macedonia) are Municipality of Pogradec (Albania) and the CSOs, Green Institute (Skopje, North Macedonia) and IRD&ET (Pogradec, Albania).

Image
Image

Повик за волонтери - Берово

Проектот „Штип и Берово заедно за подобрување на условите на живеење на Ромските заедници“ финансиран од Европската Унија, имплементиран од општина Штип во партнерство со Општина Берово и Здружението за еколошки одржлив развој – Зелен Институт од Скопје, во рамките на своите активности, распишува оглас за 3 (тројца) волонтери од ромската заедница  со работно време од 3 – 6 работни дена во годината, за период од 3 години.

Image
Image

Повик за волонтери - Штип

Проектот „Штип и Берово заедно за подобрување на условите на живеење на Ромските заедници“ финансиран од Европската Унија, имплементиран од општина Штип во партнерство со Општина Берово и Здружението за еколошки одржлив развој – Зелен Институт од Скопје, во рамките на своите активности, распишува оглас за 7 (седуммина) волонтери од ромската заедница со работно време од 3 – 6 работни дена во годината, за период од 3 години.

МУЛТИМЕДИЈА

Kонтакт

Please fill the required field.
Please fill the required field.
Copyright © greeninstitute.mk 2022. All Rights Reserved.

Search